TámPONT mikro közösségi tér és könyvtár

A TámPONT Magyarország első interszekcionális szemléletű transz mikro közösségi tere és könyvtára természetesen nem csak transz emberek számára. Bővebben erről itt olvashatsz.

Programok

Civil Klub
Dátum: Péntek, 14 December 2018 Idő: 4:00 - 6:00
Az esemény nyilvános, regisztráció nem szükséges. / The event is public no registration required.

A Civil Klub első témája a szexmunka, első bemutatott szervezet a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE), és az aktualitása a december 17-ei a szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapja.

A program első felében levetítjük a K1 című filmet.

K - magyar dokumentumfilm, 90 perc, 1988
Dobray György filmje a nyolcvanas évek magyar valóságába kalauzol minket. Olyan valóságba ahová az akkori rendszer nem akarta, hogy a polgárok belássanak. Ez egy őszinte film a szexmunkásokról, akiről addig soha nem készült ennyire tiszta alkotás.

Meghívott vendégeink: Földi Ágnes - elnök (SZEXE), Makó Klaudia - jogász (SZEXE), és Montvai Hanna - projekt asszisztens (SZEXE);
akik bemutatják a szervezetüket, tevékenységüket. Továbbá beszélgetünk a film kapcsán, hogy a rendszerváltozás óta mi változott és mi nem a szexmunkások helyzetét illetően, illetve a kriminalizációról, diszkriminációról és a a szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapjáról. 

 
Az esemény, mint a TámPONT összes programja ingyenes, de adományokat elfogadunk amelyet a közösségi tér fenntartására és további rendezvények szervezésére fordítunk. Köszönjük!