Szolgáltatásaink

 

Tanácsadás, információs szolgálat

Témák melyekkel kapcsolatban lehet hozzánk fordulni:

  • nem jogi elismerése
  • transz specifikus egészségügyi ellátás
  • diszkrimináció (munkahely, iskola, egészségügy stb.)
  • erőszak (család, közösség, munkahely, iskola, egészségügy stb.)

Elérhetőségeink:

  • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Facebook: transvanilla
  • Instagram: transvanilla.official

Önismereti csoport

A csoport havonta egyszer, egy hétvégi napon, 14:00-18:00 óra között zajlik. Nyílt csoport, ami lehetővé teszi a tagok folyamatos cserélődését, a létszám bővülését, alkalomról alkalomra újabb emberekkel, friss nézőpontokkal találkozhatunk.

Az önsegítő csoport célja, hogy a tagok aktuális kérdéseit, problémáit feldolgozzuk, megoldási javaslatokkal éljünk velük kapcsolatban, valamint támogassuk a tagokat nehéz élethelyzeteikkel való megküzdésben.

Az önsegítő csoport NEM terápia, NEM baráti összejövetel, és NEM párkereső hely. A jogi, egészségügyi, diszkriminációs, illetve mélyebb terápiát igénylő eseteket természetesen tovább irányítjuk a megfelelő személyekhez.

A jelentkezés regisztrációhoz kötött, melyet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 

Nemi identitás és nemi önkifejezés alapú diszkriminációt és erőszakot tapasztalók ingyenes jogi és pszichoszociális segítése

Egyesületünk 2014 óta monitoroz transzfób diszkriminációt és erőszakot és azóta nyújt közösségi alapú pszichoszociális támogatást és ingyenes jogi segítséget diszkriminációt tapasztalt és erőszakkal szembesülő transz emberek számára. További információk erről a tevékenységünkről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Diszkriminációs és/vagy erőszakos esetek jelentése: Jelentsd a transzfób erőszakot és/vagy a diszkriminációt!

Hírszolgálat

Önkéntes fordítóink segítségével weboldalunkon folyamatosan közzéteszünk transz és interszex témájú híreket. Transvanilla hírek 

 

Ingyenes egyéni pszichológiai tanácsadás (szünetel)

 A Transvanilla Transznemű Egyesület legújabb ingyenes szolgáltatása, az egyéni pszichológiai tanácsadás transz embereknek a TámPONT-ban.

A szolgáltatásban 3 pszichológus/szexuálpszichológus vesz részt és havonta három alkalommal érhető el. Egy egyéni ülés 50 perces.

A szolgáltatásról további információ és regisztráció emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

TámPONT mikro közösségi tér és könyvtár (bezárt)

Közösségi programok, tanácsadás transz embereknek és hozzátartózóiknak, segítő csoportok, tematikus találkozók, képzések, könyvtár, más csoportok befogadása, akik számára máshol nincs elérhető biztonságos tér ingyen.

Bővebben a TámPONTról itt olvashatsz: Mi a a TámPONT?

Utoljára frissítve: szerda, 19 augusztus 2020 16:12
Tovább a kategóriában: « Kutatásaink Szervezeti dokumentumok »