Nyár indító híreink 🏖️

Nyár indító híreink 🏖️
 - - -

Önsegítő csoport | 2022-es Transzjogi Térkép

Új kiadvány: Yogyakarta plusz 10

Szia !

Transvanilla lelki önsegítő csoport - ONLINE Június 3.



A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik.

Szokásos módon pénteki napon, június 3-án, 17:00-20:00 óra között zajlik. A nyári szünet előtt most találkozunk utoljára, legközelebb szeptemberben lesz csoport, így bátorítunk mindenkit, aki a személyes alkalmakra szokott jönni, hogy csatlakozzon ebben a hónapban!


További információ

A transz jogok lassú haladásának visszatérését mutatja a TGEU 2022-es Transzjogi Térképe

 


A TGEU Transzjogi Térkép 49 európai és közép-ázsiai ország transz specifikus jogi szabályozásainak helyzetét mutatja, beleértve a nem jogi elismerését, már létező transz embereket védelmező jogi szabályozásokat, a menekült státusz, gyűlöletbeszéd és gyűlölet bűncselekmények, a diszkrimináció-mentesség, az egészségügy és a családjog területét.


További információ

Trnaszbarát munkahelyek


Sok nagy szervezet elismerte a sokféle munkaerőt befogadó munkahely előnyeit, aminek komoly üzleti alapja van.3 Azt is fontos észben tartani, hogy ez a többi dolgozónak szintén hasznára válik. Ha egy szervezetet haladó szellemiségűként és sokféle embert befogadóként tartanak számon, az alkalmazottak nagyobb eséllyel lesznek nyitottak a saját identitásukkal kapcsolatban, más dolgozóknak pedig lehetnek barátaik vagy családtagjaik, akik transzok, leszbikusok, melegek, biszexuálisok vagy queerek. A kutatások azt találták, hogy azok a transz alkalmazottak, akik nyíltak tudnak lenni az identitásukkal kapcsolatban a munkahelyükön, sokkal nagyobb eséllyel számolnak be arról, hogy elégedettek a munkájukkal, mint azok, akik nem tehetnek így.4 A következő részben néhány példát mutatunk pozitív lépésekről, amelyeket a munkáltatók tehetnek ezért.


A kiadvány itt elérhető: Transzbarát munkahelyek

Yogyakarta Alapelvek plusz 10

Kiegészítő alapelvek és állami kötelezettségek a szexuális orientáció, a nemi identitás, a nemi önkifejezés és a nemi jellemzőkkel kapcsolatos nemzetközi emberi jogi szabályokhoz, a Yogyakarta Alapelvek kiegészítéseként. A “YP plusz 10-et” 2017. november 10-én fogadták el, a Yogyakarta Alapelvek kiegészítéseként.


Bővebben


Milyen módon segíthetsz?


Programjaink és céljaink megvalósításához többféleképpen járulhatsz hozzá: 
pénzadomány | adó 1% | tárgyi adomány | önkéntesség | egyéb módok 

Kövess minket!

weboldal | facebook | instagram | twitter



 

 - - -
Ne küldjünk több levelet? Leiratkozás