Mozgalmas télzárás

Mozgalmas télzárás

Transvanilla

Február

‍ ‍ ‍ ‍

Mozgalmas télűzés


Ne feledjétek, holnap online találkozunk! Az időpont most is 17:00-20:00, várunk benneteket!

További információk és regisztráció ide kattintva érhető el!


Februárban és márciusban is folytatjuk közösségépítő programjainkat.
 

Február 22. (szerda) Bálint Viktória NLP Master coach

“Tippeket, módszereket kaptok ahhoz, hogyan merítsünk energiát belső erőforrásból, hogy külső segítség nélkül is képesek legyünk egy sokkal jobb állapotba kerülni. Könnyed NLP (neurolingvisztikus programozás) gyakorlatokon keresztül megtapasztaljuk, hogyan tudunk a legegyszerűbb módszerekkel  is energiához jutni, feltöltődni, előhívni az önbizalmat magunkban.”

 

Március 1. (szerda) dr. Vizin Anita coach, tréner, jogász reziliencia témában

“Az elmúlt évek során az egyik legcsodálatosabb tapasztalásom az volt, hogy a megoldások, és az azokhoz szükséges erőforrások valamennyiünkben ott vannak, a külső, objektív szem, a támogató kéz csupán ahhoz szükséges, hogy az önmagunkra való rálátásunk élesedjen, a kiúthoz vezető első lépteink magabiztosabbak lehessenek, hogy felfedezhessük és üdvözölhessük belső kincseinket.” 


Március 31. (péntek) a Tobi színei c. film rendezőjével, Bakony Alexával beszélget Bakonyi Anna a Transz Láthatóság Napja alkalmából

 

Ha nem szeretnél egyedül jönni vagy csak van olyan barátod, családtagod, akit érdekelhet a téma, gyertek együtt! Várunk mindenkit szeretettel!

 

A részvétel minden progamunkra ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a sandrea@transvanilla.hu email címen tudtok. Ne feledjétek jelezni, hogy melyik progamra és hányan szeretnétek jönni!
 
A pontos helyszínt a regisztráció után küldjük el.



Az Alkotmánybíróság két év után döntést hozott abban az ügyben, amelyet egy Fővárosi Törvényszéki bíró kezdeményezett egy előtte folyamatban lévő nem- és névváltoztatási ügyben, mivel szükségesnek találta az ügyben alkalmazandó jogszabályi rendelkezések Alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatát. Az indítványozó bíró álláspontja szerint az Alkotmánybíróság és az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélkezési gyakorlata alapján a transznemű személyeknek az emberi méltóságból és a magánéletük tiszteletben tartásából fakadó joguk van az önmeghatározásuk szerinti identitásnak megfelelő nem és név állam általi elismeréséhez
 



A transz, a dzsender-nonkonform és az interszex emberek számára jelenleg egyre nehezebben érhetőek el az olyan szolgáltatások és ellátások, amelyeket a mindenkori kormány feladata lenne biztosítani mindenki számára. Jelenleg azonban a transz emberek nemhogy nem kapják meg a megfelelő támogatást, hanem a mindennapi életet is nehezebbé teszik számukra. Mi ezeket a szolgáltatásokat igyekszünk pótolni, elérhetővé tenni, ahogy azért is folyamatosan dolgozunk, hogy idővel a törvényi és társadalmi környezet is egyre inkább elismerje és elfogadja a transz, a dzsender-nonkonform és az interszex embereket. 

A civil szervezeteket érő támadások már senki számára nem meglepőek, a transz és a tágabb LMBT közösséget érő támadások felerősödésével viszont most még nagyobb szükségünk van minden támogatásra, hogy a munkánkat folytatni tudjuk és minél több embernek nyújthassunk segítséget.

 

További információ >>