Áprilisi híreink

Áprilisi híreink

Transvanilla

Hírlevél 2024.

április

‍ ‍ ‍ ‍

Következő programjaink és híreink 🏳️‍⚧️


Április 19-én online önsegítő csoport!

A Transvanilla önsegítő csoportja havonta egyszer találkozik. A márciusi személyes találkozó után újra pénteki napon találkozunk, a szokásos 17:00-20:00 óra közötti időben. A találkozó linkjét a jelentkezés után küldjük el emailben.
 
A csoport nyílt, ezzel szeretnénk lehetőséget adni rá, hogy a tagok folyamatosan cserélődhessenek, bővüljön a létszám, így minden alkalommal új embereket ismerhessünk meg és friss és nézőpontokkal találkozzunk.

 

A jelentkezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az onsegito@transvanilla.hu címen tehetsz meg! (Hozzátartozód esetén, róla is írj pár sort vagy jelentkezzen ő is!)

 


Kutyaterápiás foglalkozás a Támugatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvánnyal!
 
Májusban újra különleges programmal jelentkezünk, a Támugatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány szakemberei és segítőkutyái érkeznek hozzánk programot tartani.
 
A TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítványt azért jött létre, hogy speciálisan képzett segítőkutyákkal támogassák olyan emberek életét, akik egészségügyi, pszichológiai, szociális, vagy más területen nehézségekkel küzdenek, hátrányban vannak.

A pontos helyszínt a regisztráció után küldjük el a megadott email címre. Regisztrálni ezen a linken tudtok: https://forms.gle/Nq9gQ61UMFaEAHV69



Segíts, hogy jobban megismerhessük a transz emberek helyzetét Magyarországon!
 
A kérdőív azokat az embereket célozza meg, akiknek nemi identitása és/vagy nemének kifejezése nem egyezik meg teljesen azzal, ahogyan születésükkor meghatározták azt. A kérdőív névtelen, a kitöltés nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.
 
Kérjük, csak abban az esetben töltsd ki a kérdőívet, ha ehhez a csoporthoz tartozol! 
 
Magyarországon élő transz emberek válaszait állampolgárságuktól függetlenül várjuk és nem Magyarországon élő magyar transz emberek válaszait is fogadjuk.

 

 


Idén se feledkezz meg az adó 1%-ról!

Miért fontos ez?
Az állami támogatások és egyéb források hiánya miatt az olyan civil non-profit és civil szervezetek, amilyen a miénk is, nagyban támaszkodik munkájában az adó 1%-ból érkező és egyéb adományokra.

 

Mire költjük?
Jogi képviselet, mentális egészség támogatása, ismeretterjesztés és érdekképviselet a legfontosabb tevékenységeink.

 

Hol és hogyan tudsz nyilatkozni?
Minden fontos infót összegyűjtöttünk
ebben a cikkben.

 

Aktuális cikkeink

Fontos határozatban állt ki az ENSZ az interszex emberek jogai mellett

 

35 civil szervezet állt ki az ENSZ történelmi jelentőségű döntése mellett az interszex emberek jogainak védelméről. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa először fogadott el határozatot, amely kifejezetten az eltérő nemi jellegekkel született emberek elleni diszkriminációt, erőszakot és ártalmas gyakorlatokat célozza. Az államok többsége a határozat mellett szavazott, ellene pedig egyetlen szavazat sem érkezett.

 

 

 

Hogy milyen érzés kizárni magad a barátod lakásából úgy, hogy a telefonod, az irataid, a pénztárcád és még a ruhád is bent marad? Vuk Lungolov-Klotz debüt filmje, a Mutt többek között erre is választ ad.

 


 

Támogasd a munkánkat!

 


Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, ezt többféleképpen is megteheted.

 

Utalhatsz közvetlenül az egyesület bankszámlájára vagy támogathatsz minket PayPalon keresztül egyszeri vagy akár rendszeres adománnyal.