Transvanilla Transznemű Egyesület

Testalkat változása a hormonkezelés hatására

Általános anatómia

A lenti ábra bemutatja egy biológiai nő és egy biológiai férfi másodlagos nemi  jellegét.

férfi test, női test

Feltűnő az úgynevezett csontfelépítés, más néven csontvonal, amely akkor válik láthatóvá, ha a végtagok nyugalmi állapotban vannak. A férfinál egyenes, a nőnél enyhén elhajló. A vállöv és a medence méretkülönbségei, és a váll-medence egymáshoz mért nagysága egyértelműen kivehető. Még a mellkas terjedelme, és a koponya és állkapocscsontok formái is megkülönböztethetőek.

Ha most hormonok, és műtétek által nemátalakítás történik, az alkat bizonyos mértékig megváltozik,mivel a tipikus helyeken történő testzsírátrendeződés meghatározott mértékig hozzáidomítja az alkatot a választott nem alkatához. A megfelelő fitness, és izomfejlesztés is hozzásegít a megfelelő alkathoz. Főleg F2M-eknél, akik a tesztoszteron hormon által alátámasztják az izom felépítésüket.

Hol rakódik le a zsír a testzsírátrendeződés folyamán?

M2F-eknél:

 • hasi zsírtartalék csökkenése
 • lerakódás a combon, csípőn, és fenéktájt (a medence szélesebbnek tűnik)
 • a zsír a test belsejéből a bőr alá rendeződik (így az M2F-ek szövetei hasonlóan a biológiai nőkéhez lazábbnak tűnik, és ezáltal az alkat lágyabb lesz – gyakori oka a combon és a fenéken lévő cellolitesznek)
 • az arc bőr alatti zsírszövetének átrendeződése, aminek következtében az M2F-ek arca kevésbé tűnik markánsnak
 • továbbá: izomsorvadás, az izmok nagyrészt idomulnak a női test felépítéséhez, ami szintúgy lágyabb alkatot kölcsönöz
 • férfias testszőrzet csökkenése (az arcon, és részben más testrészeken is csak az epiláció segít a tartós szőrtelenség elérése érdekében)

F2M-eknél:

 • hastájékon való lerakódás (aki nem vigyáz, könnyen sörhasat növeszthet)
 • zsírtartalékok csökkenése a combon, a fenéken és csípőtájt (a medence keskenyebbnek tűnik)
 • bőr alatti zsírszövetek átrendeződése a test belsejébe (ezáltal a F2M-ek szövetei  a biológiai férfiakéhoz hasonlóan keményebbek lesznek, ezáltal az alkat általánosan markánsabbnak hat, a comb és fenéktájékon lévő cellolitesz nagyban visszafejlődik)
 • az arc bőr alatti zsírszövetének átrendeződése, ami által a F2M-ek arcvonásai kevésbé lesznek lágyak
 • továbbá: izomnövekedés, az izomtónus nagyban idomul a férfias testfelépítéshez, amitől szintén markánsabb lesz az alkat
 • testszőrzet növekedés a megfelelő férfias helyeken

Az alkat megváltoztatása tehát csak a „puha” testrészek idomulásával lehetséges. A csontváz felépítését a hormonok, és a műtétek sem változtatják meg. Az ember nem lesz se kisebb, se nagyobb. A csontfelépítés/csontvonal a transition lezártával is megmarad. Az arcfelépítés további megváltoztatásához műtéti eljárás szükséges a csontozaton.

Az alkati idomulásnak tehát természet szabta határai vannak.

Mi az, ami teljesen lehetetlen?

Lehetlen a termékenység helyreállítása az „új nemben”. Nem lehet egy bioférfiból termékeny M2F-et csinálni, vagy fordítva. Ha a belső nemi szerveket egyszer kivették, a termékenység örökre elvész. Az orvostudomány mai állása szerint a belső nemiszervek egyenes transzplantációja egy másik testbe, úgy hogy azok automatikusan termeljék a megfelelő hormonokat, lehetetlen.  Így életfogytiglan tartó „külső” hormonterápia szükséges. Az „új kinézet, új ember” címszó alatt történő változás is lehetetlen. Az alapkarakter és arcvonások a transition lezártával is megmaradnak. Kínaiból sem lehet európait csinálni! A kinézet csupán módosul, valahogy úgy, mint a fiú-lány testvérek hasonlósága. Bár köztudott, hogy a kezelt TS-eknek megnő az öbizalma,  magabiztosabbak magukkal, és a külvilággal szemben is, és belső békét sugároznak, ez azonban csak azért van, mert önmagukkal rendbejönnek. Ettől azonban még messze nem lesznek új emberek. A belső marad ugyanaz, csak a csomagolás változik, ezáltal a „módosulás” után jobban illik a csomagolás a belsőhöz.

A kívánt alkat azonban a megfelelő öltözködéssel jól befolyásolható.

Fordította: Chaim

Utoljára frissítve: szombat, 02 július 2011 19:54

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek