Male to Female hajviselet

A nők haja általában hosszabb, lazább, teltebb és rendezettebb  mint a férfiaké. A lépcsőzetes vágás a szimpla vágással ellentétben terjedelmesebb hajkoronát eredményez és lágyíthatja a szögletes arcot valamint finomíthat egy magas homlokon. A lágy frufru is nőiesít, különösen ha egy kicsit oldalra fésülöd.

Akinek finomabbak a vonásai rövidebb haj is lehet megfelelő, de mindig javít a helyzeten egy kis göndörség, egy kis plusz hossz. Legalábbis az áll vonalán alakíthat, jobban elvonja a tesztoszteron okozta karakterisztikus jellegről a figyelmet.

Összességében tehát a hullámos hajtincsek finoman keretezik az arcodat és lágyítják a vonásaidat. Plusz érv a hullámok mellett az, hogy a göndör, hullámos haj kelti a legdúsabb hatást. Mindenkinek meg kellene találni azt a hajat, ami illik hozzá és merni változtatni. Nem csak a hosszú haj nőies, ill. nem csak a haj hosszától és göndörségétől függ, hogy valaki mennyire nőies vagy sem.

A homlok vonala nőknél és férfiaknál teljesen más. Míg a férfiaknak egyfajta M alakban kopaszodik, a nőknél egyszerű ovális alakban ér véget általában lejjebb mint a férfiak esetében. Ezt a magasan elhelyezkedő hajvonalat frufruval tudjátok a legkönnyebben elrejteni.

Az egészséges táplálkozás hozzájárul a haj egészséges állapotához is, étkezésünket pedig szinte teljes egészében kézben tudjuk tartani. A testedzés javítja a szervezetben a vérkeringést, az általános erőnlétet, és csökkenti a szervezet savasodását,mely összességében kihatással van a haj állapotára is.

A H-vitamin az ismertebb nevén biotin erősebbé és egészségesebbé teszi a sörényedet, sőt, hajhullás ellen is kiváló, mert elősegíti a haj növekedését. Alkalmazd belsőleg: a karfiol, a dió, a mogyoró, a máj és a tojássárgája mind biotinbomba!
A C-vitamin növeli a hajad ellenálló képességét, az E-vitamin pedig megfiatalítja, élettel telivé teszi.
A B5-vitamin puhábbá, rugalmasabbá teszi a hajszálakat, és óvja hajkoronádat a kémiai beavatkozások, például a festés vagy a dauer romboló hatásaitól. Legnagyobb B5-vitaminforrások a gabonafélék, az élesztő és a máj.
Az A-vitamin és provitaminja, a bétakarotin rendkívül fontos a szövetek, így nagy szerepük van a bőr és a haj épségének fenntartásában. Legtöbb A-vitamint a máj, a tejtermékek, a tojássárgája és a tengeri halak tartalmaznak, bétakarotin pedig a sárgarépában, a spenótban és a sárgabarackban fordul elő nagy mennyiségben.

Paróka

Aki kopasz vagy már túl magasan kikopaszodott az igyekezzen minél jobb minőségű parókát beszerezni. Természetes hajból készültet és lehetőség szerint méretre készítettet. Ezt mosd gyakran és cseréld le mielőtt tönkremegy! A színe legyen hasonló a természetes hajszínedhez és semmi esetre ne legyen túl kirívó hiszen a cél a feltünésmentes beilleszkedés! Ne legyen túl hosszú sem mert a legtöbb nőnek sem ér a fenekéig a haja.

  • Ha parókát veszünk, mindig a természetes hajszínünkhöz közel álló színűt válasszunk, hogy teljesen összhangban legyen bőrünk, szemünk színével, és ne nagyon üssön el szemöldökünktõl sem.
  • A kiválasztott paróka mindig egyezzen meg az eredeti haj tulajdonságaival is. Legyen selymes, fényes, kellemes tapintású és lágy. Az is fontos, hogy szorosan illeszkedjen a fejhez, és még erõs szél esetén is rajta maradjon.
  • A legjobbak az igazi hajból készült parókák. Ha ilyen parókát veszünk, úgy kezelhetjük, mint a hajunkat: moshatjuk, fésülhetjük, melírozhatjuk, mosás után becsavarhatjuk, száríthatjuk, vasalhatjuk. Érdemes azonban óvatosan gondozni, nem kell túl gyakran mosni vagy kefélgetni.
  • Ha szintetikus hajból készült parókát vásárolunk, figyelembe kell vennünk, hogy mosáshoz, ápoláshoz csak szintetikus hajhoz készült szereket használhatunk, szárítása is csak természetes módon történhet. Az ilyen paróka nem festhető, nem vasalható!
  • A vásárolt paróka tárolását is meg kell oldanunk. A rövidebb parókákat kisebb dobozban is tárolhatjuk. Felvételük előtt hajkefével egy kicsit igazítsuk ki, és máris viselhetjük. Nagyobb gond lehet a hosszabb hajjal. Csomagoláskor könnyebben összegabalyodik, és nehéz kifésülni.
Utoljára frissítve: vasárnap, 25 november 2018 16:06