Transvanilla Transznemű Egyesület

Orbán Viktor: Fontos a szexuális identitás

Pin It

Az esély megvan rá, bár sokkal kevesebb, ha gazdaságilag jól teljesítünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Telegraph brit lapnak arra a kérdésre, hogy van-e arra esély, hogy olyan vezető legyen, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Orbán arról is beszélt, hogy tudomásul veszi, hogy be kell vezetnünk az eurót, és hogy mennyire fontos neki a vallás, a család és a szexuális identitás.

"Orbán Viktor miniszterelnökségének megítélése ellentmondásos. Gyakran azzal szokták gyanúsítani az EU tisztviselői, hogy túlságosan nacionalista, korlátozza a sajtószabadságot, nyomást gyakorol az igazságszolgáltatásra és a jegybankra, és még azzal is, hogy feszültséget szít etnikumok között. Eltűnt volna a nagy szabadságharcos? Van esélye annak, hogy olyan autoriter vezető legyen, mint Vlagyimir Putyin?" ’Az esély megvan rá’ – ismeri el meglepő módon Orbán Viktor, bár ennek az esélye sokkal alacsonyabb, ha Magyarország gazdaságilag jól teljesít. Ez a részlet a szombaton jelent meg a Telegraphon, az Orbánnal készített interjún alapuló cikkben.

Orbán arról is beszélt a brit lapnak, hogy a világpolitika jelentősen megváltoztak. A magyarok elsőszámú célja 200 éven át az volt, hogy utolérjék a nyugatiakat. A 2008-as gazdasági világválságig Orbán azt hitte, hogy ez csak egy még szorosabb európai együttműködéssel lehetséges.

A válság azonban azt mutatta meg Orbán számára, hogy már nem egyértelmű, hogy az EU sikeresebb lehetne a nemzetállamoknál. Az eurózónából nem maradhatunk ki, mert egy ilyen kis országot magával ránt a centripetális erő. „De én nem sietettem a bevezetését. A saját lábainkon állni most sokkal fontosabb, mint valaha” – mondta, és szerinte addig nem is szabad csatlakoznunk, amíg az egy főre jutó GDP-nk nem éri el az EU-átlag 90 százalékét.

„Minél idősebb vagyok, annál szkeptikusabb. Az értékek sokkal fontosabbak, mint a pénz. A nemzeti szuverenitást ezért egyre fontosabbnak tartom. A ’Ki kormányoz minket?’ lett a kulcskérdés” – mondta Orbán. Szerint az régi válasz, amely szerint mindig az a jobb, amit a nyugatiak csinálnak, már hülyeség. „Szomorú lenne, ha megszabadulnánk a vallástól, a nemzeti identitástól, a családtól vagy a szexuális identitástól. Ez nem szabadság” – mondta. Orbán Viktor szerint Európában már egyes iskolákban is felmerült az az ötlet, hogy a gyerekeket "nem lányként vagy fiúként kell nevelni, hanem arra, hogy majd később válasszák meg szexuális identitásukat". "Néhol külön öltözőjük van azoknak, akik nem tudják, hogy kik is ők" - tette hozzá.

Orbán szerint Magyarországon a szélsőjobboldalnak és a szélsőbaloldalnak is 15 százalék körüli a támogatottsága, és szerinte a kommunizmust sosem lehet teljesen legyőzni.

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek