Transvanilla Transznemű Egyesület

Transvanilla Transznemű Egyesület a 8. LIFT Fesztiválon

Pin It

Az idei LIFT fesztiválon a Müszi Kávézó területén megtalálhatod a Transvanilla standját, ahol találkozhatsz önkénteseinkkel szombat és vasárnap délután.

A Leszbikus Identitások Fesztiválja idén már 8. alkalommal jelentkezik (október 11-13., MÜSZI), ezúttal is színes programkínálattal, filmekkel, worksopokkal, kiállítással, játékkal, koncerttel, bulival.

A Leszbikus Identitások Fesztiválja idén már 8. alkalommal jelentkezik (október 11-13. MÜSZI), ezúttal is színes programkínálattal, filmekkel, worksopokkal, kiállítással, játékkal, koncerttel, bulival.

A műhelyek és beszélgetések témái között megtalálható az időskor, a szexualitás, az identitás és identitáspolitika, lesz irodalom, kreatív kézimunka, és lesznek neves szlovén és szerb vendégek. (A részletes programmal szeptember közepén jelentkezünk a www.liftfesztival.hu oldalon és a Facebookon.)

A fesztivál szlogenje idén „A nyolcadik utas a babám”, utalva az 1979-ben bemutatott horrorfilmre (amely az egyik első olyan alkotás volt a filmtörténetben, ahol nő játszotta az akcióhős szerepét). Ehhez, vagyis a science fiction, a fantasy, az utópiák, a thrillerek világához illeszkedik a Labrisz idei irodalmi és képzőművészeti pályázata, illetve a Lift trailer-jének tematikája is.

"Engedjük szabadjára a fantáziánkat! Szándékunk az volt e szokatlan motívumokkal, hogy a valósághű önmegjelenítéseken túl merjünk szürreális képeket, tükröket tartani magunk és a külvilág elé. Ezzel kifejezve, kivetítve, felvállalva és talán fel is oldva belső félelmeinket, indulatainkat, negatív erőinket, elrajzolt, felnagyított, abszurd formában megjelenítve fel-felbukkanó idegenségérzetünket. Vagy egyszerűen csak borzongani egy jót. A szörnyek alcsoportjába tartozó zombik, változatos megjelenésükkel ugyanakkor a sokszínűséget is képviselik. Miden zombi egyedi és megismételhetetlen." -- írja weboldalán a Labrisz.

Idén is várnak a LIFT-en, amely szokásosan békés lesz és erőszakmentes, ugyanakkor a címéhez méltón izgalmas és felkavaró. Vidd el, vagy találd meg ott a babádat!

Transz kisokos

Transz Kisokos címlap

 

Adó 1 százalék felajánlás

Facebook

Partnereink, támogatóink

Tagjai vagyunk: TGEU, ILGA, ILGA-EUROPE

expodom

Látható transzok

látható transzok blog

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ. Adatvédelem és Felhasználási feltételek