A társadalmi felelősségvállalás újabb szintjét mutatta meg a Barney's, amikor úgy döntött, hogy tavaszi kínálatának arcaiként transznemű modelleket kér fel. "Számos pozitív változás mutatkozott az elmúlt években a meleg, leszbikus és biszexuális emberek irányába, de sajnos a transznemű közösség nem részesülhetett ezekből. Ez egyszerre frusztráló és elszomorító" - mondta Denis Freedman, a Barney's kreatív igazgatója a WWD-nek.

A "Fivérek, nővérek, fiúk és lányok" nevű kampány csak egy része annak a portfoliónak, amelyben helyet kapott még a Vanity Fair szerkesztőjének, Patricia Bosworh-nek szemelvénye, illetve fotóknak, amelyeken például a családtagok és a háziállatok is láthatóak. A tervek szerint hosszabb hangvételű történetek és kisfilmek is megjelennek majd a Barney's honlapján. A képeket az LMBT ügyek elkötelezett támogatója, Bruce Weber készítette. "Remélem, hogy a 17 új, transznemű barátról készült fotóim és filmjeim tükrözik majd azt a tiszteletet, amit irántuk érzek és azt, hogy menniyre lenyűgöz a bátorságuk" - nyilatkozta Weber.

Maga a téma nem új keletű, viszont ilyen részletes kidolgozottsággal még nem foglalkoztak vele - írja a Styleite.

A kapányban résztvevő modellek: Arin Andrews, Edie Charles, Valentijn de Hingh, Ashley de la Cruz, Sawyer Devuyst, Peche Di, Dezjorn Gauthier, Trevon Haynes, Katie Hill, Eve Lindley, Niki M’nray, Ryley Pogensky, Ines Rau, May Simon, Ahya Taylor, Maxie Neu és Gisele Xtravaganza.