A transz, a dzsender-nonkonform és az interszex emberek számára jelenleg egyre nehezebben érhetőek el az olyan szolgáltatások és ellátások, amelyeket a mindenkori kormány feladata lenne biztosítani mindenki számára. Jelenleg azonban a transz emberek nemhogy nem kapják meg a megfelelő támogatást, hanem a mindennapi életet is nehezebbé teszik számukra. Mi ezeket a szolgáltatásokat igyekszünk pótolni, elérhetővé tenni, ahogy azért is folyamatosan dolgozunk, hogy idővel a törvényi és társadalmi környezet is egyre inkább elismerje és elfogadja a transz, a dzsender-nonkonform és az interszex embereket. 

A civil szervezeteket érő támadások már senki számára nem meglepőek, a transz és a tágabb LMBT közösséget érő támadások felerősödésével viszont most még nagyobb szükségünk van minden támogatásra, hogy a munkánkat folytatni tudjuk és minél több embernek nyújthassunk segítséget. 

Még nem nyilatkoztál az 1%-ról? Semmi baj! Május 21-ig megteheted! Csak töltsd le az 1%-os nyilatkozatunk, és küldd be annak a NAV központnak ahová tartozol, vagy ha van ügyfélkapud használd az ESZJA rendszerét. Figyelj arra, hogy be legyen fizetve az adód, különben felajánlásod nem érkezik meg hozzánk!

AZ SZJA 1% FELAJÁNLÁSÁHOZ AZ ALÁBBI ADATOKRA LESZ SZÜKSÉGED:

Név: Transvanilla Transznemű Egyesület

Adószám: 18288786-1-43

Rendelkező nyilatkozat az adó 1 százalékáról: (Letöltés innen)

AZ 1% FELAJÁNLÁSÁNAK MÓDJAI:

 • Az szja 1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.
 • A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikusan nyújtható be
  • az e-SZJA webes felületen, online kitöltve vagy
  • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve vagy
  • külön, a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
 • Papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain (postacímek itt)
  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve,
  • az e-SZJA felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,
  • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá
  • 2024. május 21-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának

Ne felejtsd el az 1%-os nyilatkozat kitöltésekor megadni neved és email címed, hogy felvehessük veled a kapcsolatot és közvetlenül neked számolhassunk be arról, mire költöttük a pénzed!

MIT TEHETSZ HA NINCS 1% AMIRŐL RENDELKEZHETSZ?

 • Ha egyéni vállalkozó, kisadózó vagy más adózási forma alá esel, így nem tudod felajánlani az 1%-od, támogass minket a 2023-es minimálbér után felajánlható 1% összegével - ez körülbelül 2000 forint. Nekünk ez is nagy segítség.

Ha kérdésed van írj nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és válaszolunk! 

Minden felajánlást köszönünk!

Egyéb módok ahogyan támogathatsz minket.